Chci začít
Lukáš H. řešil/a:

Srovnání zdí a následný obklad koupelny v rodinném domě

Vybral/a si řemeslníka Martin Weinfurter, který to vyřešil na:
1,0
V oboru obkladač máme dalších 4641 zkušeností od zákazníků:
Reference
Detaily a cena
Dodavatel
Zadání poptávky zákazníkem:

Zakázka obsahovala následující činnosti:
- srovnání zdí, které byly zbaveny předchozí omítky, tj. povrch byl tvárnice/cihla
- vybetonování podlahy do potřebné výšky
- výroba zídky pro sprchový kout
- zapracování odtokového kanálu pro sprchový kout
- snížení stropu v koupelně pomocí sádrokartonu
- obklad koupelny a položení dlažby

Původní koupelna byla velmi malá a měl jsem za to, že pro běžného obkladače a zedníka není problém siVíce...

Hodnocení práce zákazníkem:

S realizací jsem rozhodně spokojen NEBYL. Pan Weinfurter si zakázku přijel vyměřit, odhadl cenu na cca 7000 co se týkalo srovnávání stěn, hrubování a obkládání a říkal, že když připočte cenu sádrokartonu, jeho instalaci a další drobné práce, tak se vejde do 10000 Kč.

Během realizace došlo k několika konfliktům, kdy se pan Weinfurter staral o to, co nebylo vůbecpředmětem zakázky. Od firmy zajišťující instalatérské práce se mu nezdály rozteče pro sprchovou baterii ač ji vůbec neinstaloval, pak tvrdil že máme křivé zárubně ač byly ve vodováze, pak nám vynadal, že jsme koupili nesprávný odtokový žlábek, přestože sám říkal, ať si koupíme takový, jaký budeme chtít apod.

Preciznost je tomuto řemeslníkovi rovněž cizí. Kladl jsem velký důraz při zadávání zakázky na to, aby obklady i dlažba byly v rovině, aby nebyly žádné obklady nebo dlaždice utopeny oproti ostatním. Nicméně spousta obkladů byla utopená a podlaha je rovněž křivá, přestože stěny i podlahu si měl srovnat. Pan Weinfurter evidentně o problému věděl, už když obklad nalepil, ale obklad nechal zatvrdnout a čekal, že to nebudu řešit. Poté co jsem trval na opravě, poničili při odstraňování vadně nalepeného většinou několik okolních obkladů přičemž si nezapomněl zaklít patřičnými invektivy.

Ve sprchovém koutu vyrobil extrémně velkou spáru (je vidět na jedné z fotografií, kdy se spára rozšiřuje a v levé části sprchového koutu je o dost větší než v té pravé), kterou pak dorovnával spárovačkou. Spáru u odtokového žlábku vytvořil zkosenou ale neuhlazenou a hrbatou. Některé řezy obkladů jsou vyštípané a působí nevzhledně (rovněž vidět na jedné z fotografií u okna). Spárování jsme si po něm museli dodělávat vlastními silami.

Za vrchol jeho neschopnosti lze považovat instalovaný sádrokarton, kterým snižoval strop, a který je ve sprchovém koutu výrazně vypouklý směrem nahoru, lze vidět na fotografii, oproti rovné instalované hliníkové liště s led páskem. Věděl, že budeme dávat pro led pásky hlinikové lišty, spáru jsme nakonec museli vlastními silami zakrýt nemalým množstvím akrylu, který nám nyní samozřejmě praská.

Spárování jak je vidět na fotografiích bylo velmi nepovedené, hrbolaté a u dlažby byly spáry velmi hluboké, takže by se v nich držely nečistoty. Museli jsme dospárovat svépomocí. Někde bylo naopak spárovací hmoty příliš mnoho, například vidět na fotografii ze sprchového koutu.

Hlavní překvapení však přišlo s vyúčtováním, které rovněž přikládám. Navrhovaná cena 10000 Kč se najednou vyšplhala na necelých 17000 Kč. Zde můžete vidět, co vše si pan Weinfurter účtoval. Nebudu se zmiňovat o tom, že hrubou omítku dělal několik dní, protože vždy přivezl málo materiálu z Hornbachu, který měl po cestě.

Řekl, že mi sleví pár stovek za tu nepovedenou spáru ve sprchovém koutě. Nakonec jsem s ním horko těžko uhádal výslednou cenu 14500 Kč a to jenom proto, že to bylo tzv. bez papírů. Vyhrožoval, že když mu to nezaplatím, začne si účtovat cestovné 10 Kč / km apod. O tom, že mi rozbil celý balík jednoho druhu obkladů, když opravoval svoje nedokonalosti, raději pomlčím. Musel jsem koupit celý nový balík, abych měl nějakou rezervu, který následně už neuhradil.

O tom, že překročí stanovený limit absolutně neměl potřebu mne informovat dopředu. Mám nahraný záznam, kde jasně deklaruje, že to vyjde na max 10000 Kč. Když jsem mu to přehrál, řekl mi, že to byla jakási "startovací cena". Písemnou předběžnou kalkulaci jsem nedostal, ač jsem o ni opakovaně žádal.

Podotýkám, že všechny nedostatky byly panu Weinfurterovi hlášeny. Ten jednou přijel, trošku "popatlal" spárovačkou nejhorší spáry a odjel se slovy, že něco poopravoval, ale že nám se to stejně líbit nebude.

Velmi doporučuji se tomuto člověku vyhnout, podle všeho takto jedná se všemi. Sám mi otevřeně přiznal, že kdyby na začátku dal vyšší cenu, tak bych se mohl ptát jinde a tu zakázku by třeba nezískal. Tohoto řemeslníka rozhodně nedoporučuji. Je to neférový člověk a myslím, že i z přiložených fotografií se každý může přesvědčit o "kvalitě" jeho práce.

Hledáte informace o oboru obkladač? Jak na to, na co si dát pozor, nejnovější trendy, apod.?

Rekonstrukce koupelny v paneláku: víme, jak ji zvládnout levou zadní

I na pár metrech čtverečních můžete vykouzlit koupelnu snů. Přečtěte si, jak rekonstrukci naplánovat, a inspirujte se našimi ukázkami.

Cena rekonstrukce koupelny pro rok 2024: Kolik stojí vybavení, materiály a kolik práce?

Cena rekonstrukce koupelny se liší podle rozsahu prací a použitého vybavení. Přinášíme ceny řemeslných prací i ukázky rekonstrukcí.

Rekonstrukce bytového jádra: Jak si zařídit koupelnu snů i na pár metrech čtverečních?

Chystáte se předělat starou umakartovou koupelnu? Poradíme vám, jestli ji zbourat nebo jenom opravit, a přidáme taky tipy týkající se rozpočtu

Sprchový kout, nebo vana? Poradíme vám, jak se rozhodnout

Máte malou koupelnu a nevíte, jestli zvolit vanu nebo sprchu? Poradíme vám, podle čeho se rozhodnout, a přidáme ukázky konkrétních rekonstrukcí.

Další profíci z oboru.

Ukázat další firmy…

V kategorii Obkladač máme
přes 3 tisíce referencí = víme, jaká firma z vašeho okolí je dobrá.

Obkladace

5.0
— Kč
Obkladace
Obkladace
Obkladace
Zadání
Obkladani koupelny a zachodu. Koupelna o velikosti 2.5x3x2.5 A zachod 1.9x0.9x1.3
Hodnocení
Super. Bez konkurence.
Dodavatel
Ladislav Jančík - ZEDNICTVÍ
Rovečné

Realizace koupelny, Wc a pokládka dlažeb v novo...

5.0
— Kč
Realizace koupelny, Wc a pokládka dlažeb v novostavbě
Realizace koupelny, Wc a pokládka dlažeb v novostavbě
Realizace koupelny, Wc a pokládka dlažeb v novostavbě
Zadání
Realizace koupelny a Wc na novostavbě v rodinném domku. Použitý obklad se skládal z hladkého v matné bílé, plasticky zvlněný dekor v lesku a obklad… Více
Hodnocení
Naprosto vynikajicí prace i přístup
Dodavatel
Adam Křápek obkladačské práce
Hluk

Obklad kuchyne

4.7
5 000 Kč
Obklad kuchyne
Obklad kuchyne
Zadání
Hledam sikovneho obkladace, ktery by oblozil prostor mezi spodnimi a hornimi skrinkami kuchynskeho koutu a ktery umi pracovat se sparovaci hmotou Ma… Více
Hodnocení
Spolehlivy, peclivy a hlavne ochotny clovek. Mohu jen doporucit.
Dodavatel
REKOREALPRAG s.r.o.
Vysoký Újezd

ObkladačTato práce se opravdu povedla. Firma zašla o pomyslný metr dál než musela a zákazník jí udělil Kozlovu pečeť poctivosti.

5.0
— Kč
Obkladač
Obkladač
Obkladač
Zadání
Hezký den, sháním obkladače na obložení koupelny, WC a položení dlažby v technické místnosti. RD Stříbro Jedná se o 12,4 m2 dlažby a 55 m2 obkladů.… Více
Hodnocení
Musím vyzdvihnout příjemné vystupování i jednání p. Kadlece. Realizace naší zakázky se bohužel protáhla, což je ale pochopitelné vzhledem k několika problematickým místům, která se během provádění d… Více
Dodavatel
Václav Kadlec
Praha-Čakovice

Obklad koupelny a dlažba, velkoformát + kamenic...

5.0
— Kč
Obklad koupelny a dlažba, velkoformát + kamenické rohy
Obklad koupelny a dlažba, velkoformát + kamenické rohy
Obklad koupelny a dlažba, velkoformát + kamenické rohy
Zadání
Dobrý den, poptávám šikovného obkladače na velkoformáty do koupelny: Obklad 120x60 - 34,5m2 Dlažba 120x30 - 9,6m2 Spíž 60x60 - 6,7m2 Pros… Více
Hodnocení
Stavím 3 roky. Hodně si dělám sám, protože jsem perfekcionalista. Byl jsem na začátku trochu skeptický - z minulých zkušeností. Ale tady nemám co vytknout. Už dlouho se mi nestalo, aby řemeslníci u … Více
Dodavatel
lokal STAV s.r.o.
Plzeň

Stavební úpravy - facelift novostavbaTato práce se opravdu povedla. Firma zašla o pomyslný metr dál než musela a zákazník jí udělil Kozlovu pečeť poctivosti.

5.0
— Kč
Stavební úpravy - facelift novostavba
Stavební úpravy - facelift novostavba
Stavební úpravy - facelift novostavba
Zadání
Lehký facelift pro svého zákazníka v novém bytě ( 2017) na Černém Mostě. Prosím o odbornou pomoc s přípravou bytové jednotky pro nastěhování novým… Více
Hodnocení
Dobrá komunikace se zákazníkem. Rychlý průběh.
Dodavatel
Paralela s.r.o.
Praha - Chodov

Víme, kolik řemesla stojí a umíme vás inspirovat

Chcete znát průměrnou cenu práce nebo se inspirovat podobnými referencemi?

Vyberte si související téma:

Potřebujete poradit?